© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
V E C E R N I A Dupa ce preotul binercuvinteaza, se zice: Veniti sa ne inchinam... (de 3  ori).  Psalmul 103:  Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul. Doamne, Dumnezeul meu, slavitu-Te-ai foarte. Intru stralucire si in mare podoaba Te-ai imbracat, Cel ce Te imbraci cu lumina ca si cu o haina. Cel ce intinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra ale lui; Cel ce pui norii suirea Ta, Cel ce umbli peste aripile vinturilor; Cel ce faci pe ingerii Tai duhuri si pe slugile Tale para de foc. Cel ce ai intemeiat pamintul pe intarirea lui si nu se va clatina in veacul veacului. Adincul ca o haina este imbracamintea Lui, peste munti vor sta ape. De certarea Ta vor fugi, de glasul tunetului Tau se vor infricosa. Se suie munti si se coboara vai, in locul in care le-ai intemeiat pe ele. Hotar ai pus, pe care nu-l vor trece si nici nu se vor intoarce sa acopere pamintulo. Cel ce trimiti izvoare in vai, prin mijlocul muntilor vor trece ape. Adapa-se-vor toate fiarele cimpului, asinii salbatici setea isi vor potoli. Peste acelea pasarile cerului vor locui; din mijlocul stincilor vor da glas.
ceaslov