© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele Nàscàtoarei de Dumnezeu
TROPARELE NASCATOAREI DE DUMNEZEU Pe fiecare glas, care se cinta peste tot anul la Vecernie, la  Utrenie, dupa Dumnezeu este Domnul..., si la sfirsitul  Utreniei. Glasul 1 Duminica seara  Si luni dimineata, la Dumnezeu este Domnul...: Minunea minunilor vazind-o intru tine, Ceea ce esti plina de har,  faptura se bucura; ca ai zamislit fara saminta si ai nascut, in chip de  negrait, pe Cel pe Care capeteniile cetelor ingeresti a-L vedea nu pot. Pe  Acela roaga-L pentru sufletele noastre.  La sfirsitul Utreniei: Preacurata de Dumnezeu Nascatoare, ceea ce esti binecuvintata in ceruri si pe pamint marita, bucura-te, Mireasa nenuntita!
ceaslov