© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Rugaciunile de seara
RUGACIUNILE DE SEARA   Dupa obisnuitul inceput: Slava Tie, Dumnezeul nostru... Imparate  ceresc... Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta este  imparatia... Apoi troparele acestea, glasul al 6-lea: Miluieste-ne pe noi,  Doamne, miluieste-ne pe noi... Slava... Doamne, miluieste-ne pe npi... Si a  cum... Usa milostivirii deschide-o noua..., Doamne miluieste (de 12 ori), apoi: Rugaciunea ìntìi, a Sfintului Macarie cel Mare,   catre Dumnezeu Tatal:  Dumnezeule cel vesnice si Imparate a taota faptura, Cel ce m-ai invrednicit a ajunge pìna in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi, cu lucrul, cu cuvintul si cu gindul; si curateste, Doamne, smeritul meu suflet de toata intinaciunea trupului si a sufletului. Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sulìndu-ma di ticalosul meu asternut bine sa plac preasfintului Tau nume in toate zilele vietii mele si sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup. Si ma izbaveste, Doamne, de gindurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele. Ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfintului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
ceaslov