© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Mijloceasul al treilea
la Miezonoptica din toate zilele. Apoi aceasta:                         Rugaciune a Marelui Vasilie:  Doamne Dumnezeul nostru, Cel ce ai dat pacea Ta oamenilor si harul  Preasfintului Duh L-ai trimis ucenicilor si Apostolilor Tai si prin limbile  cele ca de foc cu puterea Ta ai deschis gurile lor, deschide si gurile  noastre ale pacatosilor si ne invata cum se cuvine a ne ruga pentru toate  trebuintele. Indrepteaza viata noastra cea cu valuri la liman lin si arata  noua calea pe care vom merge. Duh drept innoieste intru cele dinauntru  ale noastre si cu duh stapinitor intareste cugetele noastre ca sa nu  alunece; ca in toate zilele, de Duhul Tau cel bun fiind povatuiti catre cele  de folos, sa ne invrednicim a face poruncile Tale si a ne aduce aminte  pururea de preaslavita a doua venire, cind vor fi cercetate faptele  oamenilor, si sa nu fim amagiti de frumusetile cele stricacioase ale  acestei lumi; ci ne intareste a dori rasplatirea bunatatilor ce vor sa fie, ca  bine esti cuvintat si laudat de toti sfintii Tai, in vecii vecilor. Amin. 
ceaslov