© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Rugaciunile de seara
topeste ceara de la fata focului, asa sa piara diavolii de la fata celor  ce iubesc pe Dumnezeu si se ìnsemneaza cu semnul crucii si zic cu  veselie: Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare crucea Domnului,  care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului  nostru Iisus Hristos si S-a pogorìt la iad si a calcat puterea diavolului si  te-a daruit noua pe tine, cinstita cruce a Sa, spre alungarea a tot  pizmasului. O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajutà  mie cu Sfìnta Doamnà, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, si cu toti  sfintii in veci. Amin.  Din Pateric, cuvìntul al 4-lea. Apoi facìndu-ti semnul crucii si cu rugaciunea ìn gura adormind, gìndeste-te la ziua judecatii, cum vei sta ìnaintea lui Dumnezeu.
ceaslov