© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele Nàscàtoarei de Dumnezeu
incaput-o. Bucura-te nadejdea marginilor, sprijinitoarea celor  intristati. Bucura-te Mireasa pururea fecioara.  La sfirsitul Utreniei: Fecioara preacurata, mintuieste-ne pe noi cu rugaciunile tale,  miscind cu milostivirea cea de maica pe Fiul tau si Dumnezeul nostru.      Marti seara  Si miercuri dimineata, la Dumnezeu este Domnul...:  Pe Mielul si Pastorul si Mintuitorul lumii vazindu-L pe cruce, ceea ce  L-a nascut, a zis lacrimind: Lumea se bucura luind izbavire, iar cele  dinauntru ale mele ard, vazind rastignirea Ta, pe care pentru toti o rabzi,  Fiul si Dumnezeul meu.  La sfirsitul Utreniei: Rodul pintecului tau, Preacurata, este plinirea proorocilor si a Legii;  pentru aceasta pe tine, de Dumnezeu Nascatoare, intru stiinta laudindu-te,  cu cucernicie te marim.    Miercuri seara  Si joi dimineata, la Dumnezeu este Domnul...: Poarta vietii cea intelegatoare, preacurata de Dumnezeu Nascatoare,  pe cei ce alearga la tine cu credinta, izbaveste-i din nevoi; ca sa marim  preasfinta nastere a ta, spre mintuirea sufletelor noastre.  La sfirsitul Utreniei: Fecioara peacurata, mintuieste-ne... (vezi mai sus).       Joi seara  Si vineri dimineata, la Dumnezeu este Domnul...:    Pe Mielul si Pastorul si Mintuitorul... (vezi mai sus).
ceaslov