© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul al saselea
cutremur au venit asupra mea si m-a acoperit intunericul. Si am zis: <Cine-  mi va da mie aripi ca de porumbel, ca sa zbor si sa ma odihnesc!> Iata m-as  indeparta fugind si m-as salaslui in oustie. Asteptat-am pe Dumnezeu, Cel  ce ma mintuieste de putinatatea sufletului si de vifor. Nimiceaste-i,  Doamne, si imparte limbile lor, ca am vazut faradelege si dezbinare in  cetate. Ziua si noaptea o vor inconjura pe ea, pe zidurile ei faradelege, si  osteneala in mijlocul ei si nedreptate; si n-a lipsit din ulitele ei camata si  viclesug. Ca de m-ar fi ocarit vrajmasul, as fi rabdat; si daca cel ce ma  uraste s-ar fi falit impotriva mea, m-as fi ascuns de el. Iar tu, omule,  asemenea mie, capetenia mea si cunoscutul meu, care impreuna cu mine  te-ai indulcit de mincari, in casa lui Dumnezeu am umblat in acelasi gind.  Sa vina moartea peste ei si sa se pogoare in iad de vii, ca viclesug este in  locasurile lor, in mijlocul lor. Iar eu, catre Dumnezeu am strigat si Domnul  m-a auzit pe mine. Seara si dimineata si la amiezi spune-voi, vesti-voi si va  auzi glasul meu. Izbavi-va cu pace sufletul meu de cei ce se apropie de  mine, ca multi erau impotriva mea. Auzi-va Dumnezeu si-i va smeri pe ei,  Cel ce este mai inainte de veci. Ca nu este in el schimbare si nu s-a temut  de Dumnezeu. Intins-a mina Lui spre rasplatire; intinat-au legamintul Lui.  Risipiti au fost de mìnia fetei Lui si s-au apropiat inimile lor; muiatu-s-au  cuvintele lor mai mult decit untdelemnul, dar ele sint sageti. Arunca spre  Domnul grija ta si El te va hrani; nu va da in veac clatinare dreptului. Iar Tu,  Dumnezeule, ìi vei pogorì pe ei in groapa stricaciunii. Barbatii varsatori de  singe si viclenii nu vor ajunge la jumatatea zilelor lor; iar eu voi nadajdui  spre Tine, Doamne. 
ceaslov