© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Obednita
Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria; Care  neschimbat Te-ai intrupat si rastignindu-Te, Hristoase Dumnezeule, cu  moartea pe moarte ai calcat. Unul fiind din Sfinta Treime, impreuna slavit  cu Tatal si cu Duhul Sfint, mintuieste-ne pe noi.  Trebuie sa se stie ca in Postul Mare nu se citesc psalmii de la Obednita, ci dupa rugaciunea Stapine, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru...,  strana cea rinduita incepe: Intru imparatia Ta pomeneste-ne pe noi, Doamne,  cind vei veni intru imparatia Ta. Si indata: Fericiti cei saraci cu duhul... Dupa  fiecare fericire se cinta pripeala: Pomeneste-ne pe noi, Doamne, cind vei veni  intru imparatia Ta, pe glasul al 8-lea, cu cintare dulce si cu glas lin si rar pina  dupa: Slava... Si acum...  Intru imparatia Ta pomeneste-ne pe noi, Doamne, cind vei veni intru  imparatia Ta.  Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este imparatia cerurilor.  Fericiti cei ce pling, ca aceia se vor mingìia.  Fericiti cei blinzi, ca aceia vor mosteni pamintul.  Fericiti cei ce flaminzesc si insetoseaza de dreptate, ca aceia se vor  satura. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.  Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.  Fericiti facatori de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.  Fericiti cei prigoniti pentru dreptate ca acelora este imparatia  cerurilor.  Fericiti veti fi, cind va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot  cuvintul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.  Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri. 
ceaslov