© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Obednita
Nu pina in sfirsit se va iuti; nici in veac se va minia.  Nu dupa pacatele noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre  a rasplatit noua.  Pe cit sint de departe rasariturile de apusuri, departat-a de la noi  faradelegile noastre.  In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit Domnul pe cei ce se tem  de Dinsul. Ca El a cunoscut zidirea noastra; adusu-si-a aminte ca tarina sintem.  Omul ca iarba; zilele lui ca floarea cimpului; asa va inflori.  Ca vint a trecut peste el si nu va mai fi si nu se va mai cunoaste inca  locul sau. Iar mila Domnului din veac in veac spre cei ce se tem de Dinsul;  Si dreptatea Lui spre fiii fiilor; spre cei ce pazesc legamintul Lui,   Si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le faca pe ele. Domnul in cer  a gatit scaunul Sau si Imparatia Lui peste tot stapineste.  Binecuvintati pe Domnul toti ingeri Lui, cei puternici la virtute, care  faceti cuvintul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui.  Binecuvintati pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceti  voia Lui. Binecuvintati pe Domnul toate lucrurile Lui, in tot locul stapinirii Lui.  Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul.  
ceaslov