© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul al saselea
In acest timp, se fac inchinaciuni cu genunchii pina la pamint; asemenea  si la cele doua stihuri care urmeaza: Auzi, Dumnezeule, glasul meu si nu trece cu vederea rugaciunea  mea. Eu catre Dumnezeu am strigat si Domnul m-a auzit pe mine.              Slava... Si acum..., al Nascatoarei de Dumnezeu: Neavind indrazneala pentru pacatele noastre cele multe, tu, pe Cel  ce S-a nascut din tine, roaga-L, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca  mult poate rugaciunea Maicii spre imblinzirea Stapinului. Nu trece cu  vederea rugaciunile pacatosilor, Preacurata, ca milostiv este si poate sa  mintuiasca, Cel ce a voit a patimi pentru noi.  In Postul Mare aici se cinta Triod troparul Profetiei, Slava... Si acum...  acelasi tropar, apoi se citeste Paremia tot de acolo si se va continua cu troparul  urmator:  Degrab sa ne intimpine pe noi indurarile Tale, Doamne, ca am saracit  foarte. Ajuta noua, Dumnezeule, Mintuitorul nostru, pentru slava numelui  Tau. Doamne, izbaveste-ne si curateste pacatele noastre, pentru numele  Tau.             Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... De nu este Postul Mare, se zice condacul Sfintului ce se va intimpla. Iar de este Post, se zic troparele acestea, pe glasul al 2-lea: Mintuire ai lucrat in mijlocul pamintului, Hristoase Dumnezeule, pe  Cruce preacuratele mìinile Tale ai intins, adunind toate neamurile cele ce  striga: Doamne, slava Tie.                                           Slava... Preacuratului Tau chip ne inchinam, Bunule, cerind iertare greselilor  noastre, Hristoase Dumnezeule; ca de voie ai binevoit a Te sui cu trupul  pe Cruce, ca sa izbavesti din robia vrajmasului pe cei pe care i-ai zidit.  Pentru aceea cu multumire strigam Tie: Toate le-ai umplut cu bucurie,  Mintuitorul nostru, Cel ce ai venit sa mintuiesti lumea.  
ceaslov