© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Mijloceasul ìntìi
si umple de a Ta veselie sufletele noastre. Invata-ne pe noi ca sa  spunem judecatile Tale si sa ne marturisim Tie neincetat, Stapinul nostru  si Facatorul de bine. Miinile noastre le indrepteaza spre lucrarea voirii  Tale si fa cu noi ca sa Te iubim si sa sporim bine-facind cele placute Tie,  ca si intru noi nevrednicii sa se slaveasca preasfint numele Tau, al Tatalui  si al Fiului si al Sfintului Duh; o Dumnezeire si o Imparatie, Careia se  cuvine toata slava cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor. Amin.                            Apoi se zice si aceasta:                       Rugaciune a Marelui Vasilie:  Cel ce trimiti lumina si purcezi si rasari soarele peste cei drepti si  peste cei nedrepti, peste cei rai si peste cei buni si cu lumina cea de ziua  luminezi toata lumea, lumineaza si inimile noastre, Stapine al tuturor.  Daruieste noua si in ziua ce vine, sa facem cele placute Tie. Pazeste-ne  de tot pacatul si de toata lucrarea cea rea. Izbaveste-ne pe noi de toate  sagetile ce zboara ziua si de puterile cele potrivnice, pentru rugaciunile  Preacuratei Stapinei noastre de Dumnezeu Nascatoare, ale cerestilor  puteri, slujitorii Tai cei fara de trup si ale tuturor sfintilor cei care in veac  au bineplacut Tie. Ca Tie se cuvine sa ne miluiesti si sa ne mintuiesti pe  noi, Dumnezeul nostru si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfintului  Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.  Slava... Si acum..., Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii... si se face  otpustul.
ceaslov