© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul ìntìi
pe Dumnezeul tuturor? Pe acela roaga-L sa mintuiasca sufletele  noastre. Pasii mei indrepteaza-i dupa cuvintul Tau si sa nu ma stapineasca  toata faradelegea. Izbaveste-ma de clevertirea oamenilor si voi pazi poruncile Tale.  Fata Ta arat-o peste robul Tau si ma invata indreptarile Tale.  Sa se umple gura mea de lauda Ta, Doamne, ca sa laud slava Ta,  toata ziua mare cuviinta Ta.             Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... De nu este Postul Mare, se zice condacul sfintului, de are, sau al  praznicului ce se va intimpla. De este Post, se zic aceste tropare ale Nascatoare de Dumnezeu:                                     Luni, marti si joi:  Pe Marita Maica a lui Dumnezeu, si mai sfinta decit sfintii ingeri, fara  incetare o laudam cu inima si cu gura, Nascatoare de Dumnezeu, pe dinsa  marturisind-o, ca pe ceea ce cu adevarat a nascut pe Dumnezeu intrupat  si se roaga neincetat pentru sufletele noastre.                                       Miercuri si vineri:  Degrab ne intimpina pe noi mai inainte pina ce nu ne robim, cind vrajmasii  Te huluiesc pe Tine si ne ingrzesc pe noi, Hristoase Dumnezeul nostru.  Pierde cu Crucea Ta pe cei ce se lupta cu noi, ca sa cunoasca cit poate  credinta dreptmaritorilor crestini, pentru rugaciunile Nascatoarei de  Dumnezeu, unule Iubitorule de oameni.  
ceaslov