© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul ìntìi
le vei fi lor salas, si se vor lauda cu Tine, toti cei ce iubesc numele  Tau. Ca Tu vei binecuvinta pe cel drept, Doamne, caci cu arma bunavoirii  ne-ai incununat pe noi.                                     Psalmul 89:  Doamne, scapare Te-ai facut noua in neam si in neam. Mai inainte de ce s-  au facut muntii si s-a zidit pamintul si lumea, din veac si pina in veac esti  Tu. Nu intoarce pe om intru smerenie, Tu, Care ai zis<Intoarceti-va, fii ai  oamenilor>. Ca o mie de ani inaintea ochilor Tai sint ca ziua de ieri, care a  trecut, si ca straja noptii. Nimicnicie vor fi anii lor; dimineata ca iarba va  trece. Dimineata va inflori si va trece, seara va cadea, se va intari si se va  usca. Ca ne-am sfirsit de urgia Ta si de mila Ta ne-am tulburat. Pus-ai  faradelegile noastre inaintea Ta, greselile noastre ascunse, la lumina fetii  Tale. Ca toate zilele noastre s-au imputinat si in minia Ta ne-am stins. Anii  nostri s-au sacotit ca pinza unui paianjen, zilele anilor nostri sint  saptezeci de ani; iar de vor fi in putere optzeci de ani si ce este mai mult  decit acestia, osteneala si durere; ca trece viata noastra si ne vom duce.  Cine cunoaste puterea urgiei Tale si cine masoara minia Ta, dupa temerea  de Tine? Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam  inimile spre intelepciune. Intoace-Te, Doamne,! Pina cind? Si mingiie pe  robii Tai. Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta si ne-am bucurat si ne-am  veselit in toate zilele noastre. Veselitu-ne-am pentru zilele in care ne-ai  smerui, pentru anii in care am vazut rele. Si cauta spre robii Tai si spre  lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor. Si sa fie lumina Domnului  Dumnezeului nostru peste noi si lucrurile miinilor noastre le indrepteaza. 
ceaslov