© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Luminindele zilelor de peste toata saptamina
Tatalui si Fiului si Sfintului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.  Amin.  Preotul zice ectenia: Sa plinim rugaciunile noastre cele de dimineata  Domnului...  Apoi, de nu este praznic, se zice stihoavna din Octoih, cu aceste stihuri:  Umplutu-ne-am dimineata de mila Ta, Doamne, si ne-am bucurat si  ne-am veselit in toate zilele noastre. Veselitu-ne-am pentru zilele in care  ne-ai smerit pe noi, pentru anii in care am vazut rele. Si cauta spre robii  Tai si spre lucrurile Tale si indrepteaza pe fiii lor.  Si sa fie lumina Domnului Dumnezeului nostru peste noi si lucrurile  miinilor noastre le indrepteaza.  Slava... Si acum..., de are sfintul, de nu din Octoih (Idiometa, de este sa  se reduca). Apoi:  Bine este a ne marturisi Domnului si a cinta numele Tau, Preainalte,  a vesti dimineata mila Ta si adevarul Tauin toata noaptea (fara metanii).  Dupa aceea: Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Si  troparul sfintului, Slava... Si acum..., al Nascatoarei de Dumnezeu.  Preotul zice ectenia: Miluieste-ne pe noi, Dumnezeule, dupa marea mila a  Ta... si celelalte. Iar dupa ecfonis: Intelepciune. Strana: Binecuvinteaza.  Preotul: Cel ce este binecuvintat... Strana. Amin.  Intareste, Dumnezeule, sfinta si dreapta credinta a dreptmaritorilor  crestini si Sfinta Biserica Ta o pazeste in veacul veacului.  Apolisul si indata: Veniti sa ne inchinam... (de 3 ori) si se incepe ceasul  intii.  De este Post, se zice: Bine este a ne marturisi Domnului... ( de 2 ori) cu  metanii, apoi: Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta  este imparatia... si se citeste troparul acesta:  In Biserica slavei Tale stind, in cer a sta ni se pare; Nascatoare de  Dumnezeu, ceea ce esti usa cereasca, deschide noua usa milei tale. 
ceaslov