© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Luminindele zilelor de peste toata saptamina
                                A Nascatoarei de Dumnezeu: Noi intru tine ne laudam, Nascatoare de Dumnezeu, si folositoare  catre Dumnezeu te avem; tinde mina ta cea nebiruita si sfarima pe  vrajmasii nostri; trimite robilor tai ajutor dintru cel sfint.                                          Si indata:                                      L a u d e l e De va fi duminica sau praznic imparatesc sau sfint care are Doxologie  mare, laudele se cinta asa pe glasul ce va fi de rind: Toata suflarea sa laude pe Domnul, laudati pe Domnul din ceruri,  laudati pe El intru cele inalte. Tie se cuvine cintare, Dumnezeule.  Laudati-L pe El toti ingerii Lui, laudati-L pe El toate puterile Lui; Tie se  cuvine cintare, Dumnezeule.  Iar de va fi in alta zi, se citesc acesti psalmi:                                     Psalmul 148: Laudati pe Domnul din ceruri, laudati-L pe El intru cele inalte. Laudati-  L pe El toti ingerii Lui, laudati-L pe El toate puterile Lui. Laudati-L pe El  soarele si luna, laudati-L pe El toate stelele si lumina. Laudati-L pe El  cerurile cerurilor si apa cea mai presus de ceruri, sa laude numele  Domnului, ca El a zis si s-au facut, El a poruncit si s-au zidit. Pusu-le-ai pe  ele in veac si in veacul veacului; lege le-a pus si nu o vor trece. Laudati pe  Domnul toti cei de pe pamint, balaurii si toate adincurile. Focul, grindina,  zapada, gheata, viforul, toate indepliniti cuvintul Lui. Muntii si toate  dealurile, pomii cei roditori si toti cedrii; Fiarele si toate animalele,  tiritoarele si pasarile cele zburatoare; imparatii pamintului si toate  popoarele, capeteniile si toti judecatorii pamintului; tinerii si fecioarele,  batrinii cu tinerii, sa laude numele Domnului, ca numai numele Lui s-a  inaltat. Lauda Lui pe pamint si in cer. Si va inalta puterea poporului Lui.  Cintare tuturor cuviosilor Lui, fiilor lui Israel, poporul ce se apropie de El. 
ceaslov