© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Cintarile Treimice
Luat-a pe Israel sluga Sa, ca sa pomeneasca mila, precum a grait catre  parintii nostri, lui Avraam si semintei lui pina in veac.  Dupa fiecare stih se cinta: Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii... si se  face inchinaciune dupa fiecare stih. Apoi Cintarea a 9-a a canonului. Dupa  canon, se cinta pe glasul irmoaselor: Cuvina-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea  pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce  esti mai cinstita decit heruvimii si mai marita fara de asemanare decit  serafimii, care fara stricaciune de Dumnezeu Cuvintul ai nascut, pe tine  cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.  Dupa sfirsitul canonului, de nu este duminica, se cinta: Cuvina-se cu  adevarat..., ectenia mica, iar de este duminica dupa ectenie, se zice: Sfint este Domnul Dumnezeul nostru (de doua ori) iar a treia oara se  zice: Sfint este Domnul Dumnezeul nostru. Inaltati pe Domnul Dumnezeul  nostru si va inchinati asternutului picioarelor Lui, ca sfint este.  Apoi lumininda invierii. Iar de este Post se cinta luminindele glasului ce se  intimpla. Sfirsitul luminindelor se face cu stihurile treimice, precum s-a aratat la  tipicul de la inceputul Cintarilor treimice, adica: Luni: ... Cu ocrotirile celor fara de trup, miluieste-ne pe noi.  Marti:... Pentru rugaciunile Inaintemergatorului, miluieste-ne pe noi.  Miercuri si vineri:... Cu puterea crucii Tale, pazeste-ne pe noi.  Joi:... Pentru rugaciunile Sfintilor Apostoli si ale Ierarhului Nicolae,  miluiste-ne pe noi.
ceaslov