© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Cintarile Treimice
                                                 Sa se stie: Ca numai luni se zice: Cu ocrotirile celor fara de trup..., iar in celelalte zile  peste saptamina se schimba asa: Marti: Pentru rugaciunile Inaintemergatorului, miluieste-ne pe noi. Miercuri si vineri: Cu puterea crucii Tale, pazeste-ne pe noi. Joi: Pentru rugaciunile Sfintilor Apostoli si ale Ierarhului Nicolae, miluiste-ne pe noi. Tot asa se zice si la luminindele Sfintului si Marelui Post.                                       Glasul al 2-lea Puterilor celor de sus, urmind pe pamint, cintare de biruinta aducem  Tie, Bunule: Sfint, Sfint, Sfint esti, Dumnezeul nostru, cu ocrotirile celor fara de trup, miluieste-ne pe noi.                                           Slava... Nezidita fire, Facatorul tuturor, buzele noastre le deschide ca sa vestim lauda Ta, strigind: Sfint, Sfint, Sfint esti, Dumnezeul nostru, pentru  rugaciunile tuturor sfintilor Tai, miluieste-ne pe noi.                                           Si acum... Din pat si din somn m-ai ridicat, Doamne, mintea mea o lumineaza,  inima mea si buzele mele le deschide, ca sa Te laud pe Tine, Sfinta Treime: Sfint, Sfint, Sfint esti, Dumnezeul nostru, pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.                                          Glasul al 3-lea Treime de o fiinta si nedespartita, Unime in trei ipostazuri si impreuna- vesnica, Tie, ca unui singur Dumnezeu, cintare ingereasca strigam: Sfint,  Sfint, Sfint esti, Dumnezeul nostru, cu ocrotirile celor fara de trup, miluieste- ne pe noi.
ceaslov