© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
UTRENIA
                                        Psalmul 142: Doamne, auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru  credinciosia Ta; auzi-ma, intru dreptatea Ta. Sa nu intri la judecata cu  robul Tau, ca nimeni din cei vii nu-i drept inaintea Ta. Vrajmasul  prigoneste sufletul meu si viata mea o claca in picioare; facutu-m-am sa  locuiesc in intuneric ca mortii cei din veacuri. Mihnit e duhul in mine si  inima mea incremenita inauntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele  de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele miinilor Tale m-am  gindit. Tins-am catre Tine miinile mele, sufletul meu ca un pamint  insetosat. Degrab auzi-ma, Doamne, ca a slabit duhul meu. Nu-Ti intoarce  fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se pogoara in mormint.  Fa sa aud dimineata mila Ta, ca la Tine mi-e nadejdea. Arata-mi calea pe  care voi merge, ca la Tine a ridicat sufletul meu. Scapa-ma de vrajmasii  mei, ca la Tine alerg, Doamne. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti  Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun sa ma povatuiasca la pamintul  dreptatii. Pentru numele Tau, Doamne, daruieste-mi viata. Intru dreptatea  Ta scoate din necaz sufletul meu. Fa bunatate de stirpeste pe vrajmasii  mei si pierde pe toti cei ce nacajesc sufletul meu, ca eu sint robul Tau.                                       Si iarasi:  Auzi-ma, Doamne, intru dreptatea Ta. Sa nu intri la judecata cu robul  Tau! Auzi-ma, Doamne, intru dreptatea Ta. Sa nu intri la judecata cu robul  Tau! Duhul Tau cel bun sa ma povatuiasca la pamintul dreptatii. 
ceaslov