© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
UTRENIA
pe Cel ce vindeca toate bolile tale; pe Cel ce izbaveste din stricaciune  viata ta; pe Cel ce te incununeaza cu mila si cu indurari; pe Cel ce umple  de bunatati pofta ta; innoi-se-vor ca ale vulturului tineretile tale. Cel ce  face milostenie, Domnul, si judecata tuturor celor ce li se face  strimbatate. Cunoscute a facut caile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile  Sale. Indurat si milostiv este Domnul, indelung-rabdator si mult milostiv.  Nu pina in sfirsit se va iuti; nici in veac se va minia. Nu dupa pacatele  noastre a facut noua, nici dupa faradelegile noastre a rasplatit noua. Ca  dupa inaltimea cerului de la pamint, a intarit Domnul mila Lui, spre cei ce  se tem de El. Pe cit sint de departe rasariturile de la apusuri, departat-a  de la noi faradelegile noastre. In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit  Domnul pe cei ce se tem de Dinsul. Ca El a cunoscut zidirea noastra;  adusu-si-a aminte ca tarina sintem. Omul ca iarba; zilele lui ca floarea  cimpului; asa va inflori. Ca vint a trecut peste el si nu va mai fi si nu se va  mai cunoaste inca locul sau. Iar mila Domnului din veac in veac spre cei  ce se tem de Dinsul; si dreptatea Lui spre fiiii fiilor; spre cei ce pazesc  legamintul Lui si isi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le faca pe ele.  Domnul in cer a gatit scaunul Sau si Imparatia Lui peste tot stapineste.  Binecuvintati pe Domnul toti ingerii Lui, cei puternici la virtute, care faceti  cuvintul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui. Binecuvintati pe Domnul toate  puterile Lui, slugile Lui, care faceti voia Lui. Binecuvintati pe Domnul  toate lucrurile Lui. In tot locul stapinirii Lui, binecuvinteaza, suflete al  meu, pe Domnul.                                            Si iarasi:  In tot locul stapinirii Lui, binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul. 
ceaslov