© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
UTRENIA
Nu este vindecare in trupul meu de la fata miniei Tale; nu este pace in  oasele mele de la fata pacatelor mele. Ca faradelegile mele au covirsit  capul meu, ca o sarcina grea apasat-au peste mineImputitu-s-au si au  putrezit ranile mele, de la fata nebuniei mele. Chinuitu-m-am si m-am  girbovit pina in sfirsit, toata ziua mihnindu-ma umblam. Ca salele mele s-  au umplut de ocari si nu este vindecare in trupul meu. Necajitu-m-am si m-  am smerit foarte; racnit-am din suspinarea inimi mele. Doamne, inaintea  Ta este toata dorirea mea si suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns. Inima  mea s-a tulburat, parasitu-m-a taria mea si lumina ochilor mei, si aceasta  nu este cu mine. Prietenii mei si vecinii mei in preajma mea s-au apropiat  si au sezut; si cei de aproape ai mei departe au stat. Si se sileau cei ce  cautau sufletul meu, si cei ce cautau cele rele mie graiau desertaciuni, si  viclesuguri toata ziua cugetau. Iar eu ca un surd nu auzeam si ca un mut  ce nu-si deschide gura sa. Tu ma vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu. Ca  am zis, ca nu cumva sa se bucure de mine vrajmasii mei; si cind s-au  clatinat picioarele mel, impotriva mea s-au semetit. Ca eu spre batai gata  sint, si durerea mea inaintea mea este pururea. Ca faradelegea mea eu o  voi vesti, si ma voi ingriji pentru pacatul meu. Iar vrajmasii mei traiesc si  s-au intarit mai mult decit mine, si s-au inmultit cei ce ma urasc pe  nedrept. Cei ce imi rasplatesc rele pentru bune ma defaimau, ca urmam  bunatatea. Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu Te indeparta de la  mine. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mintuirii mele.                                            Si iarasi:  Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu Te departa de la mine. Ia  aminte spre ajutorul meu, Doamne al mintuirii mele. 
ceaslov