© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
UTRENIA
                                              Psalmul 20: Doamne, intru puterea Ta se va veseli imparatul si intru mintuirea  Ta se va bucura foarte. Dupa pofta inimi lui, si de voia buzelor lui nu l-ai  lipsit pe el. Ca l-ai intimpinat pe el cu binecuvintarile bunatatii, pus-ai pe  capul lui cununa de piatra scumpa. Viata a cerut de la Tine si i-ai dat lui  lungime de zile in veacul veacului. Mare este slava lui intru mintuirea  Ta, slava si mare cuviinta vei pune peste el. Ca ii vei da lui  binecuvintare in veacul veacului, veseli-l-vei pe dinsul intru bucurie cu  fata Ta. Ca imparatul nadajduieste in Domnul si intru mila Celui preainalt  nu se va clinti. Afle-se mina Ta peste toti vrajmasii Tai, dreptatea Ta sa  afle pe toti cei ce Te urasc pe Tine. Pune-i-vei pe ei ca un cuptor de foc  in vremea aratarii Tale; Domnul intru minia Sa ii va tulbura pe ei, si-i va  minca pe ei focul. Rodul lor de pe pamint il vei pierde si saminta lor  dintre fiii oamenilor. Ca au gindit rele impotriva Ta, au cugetat sfaturi,  care nu vor putea sa stea. Ca ii vei pune pe ei pe fuga si cu arcul Tau vei  tinti capul lor. Inalta-Te, Doamne, intru taria Ta; cinta-vom si vom lauda  puterile Tale.  Slava... Si acum... Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal  nostru... Ca a Ta este imparatia... Dator este preotul a lua aminte ca sa fie in  mijlocul bisericii cind va zice: Ca a Ta este imparatia... Dupa Sfinte  Dumnezeule... si Tatal nostru..., citetul zice aceste tropare:  Mintuieste, Doamne, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta.  Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste si cu  crucea Ta pazeste pe poporul Tau.                                              Slava...  Cel ce Te-ai inaltat pe cruce de bunavoie, poporului Tau celui nou,  numit cu numele Tau, indurarile Tale daruieste, Hristoase Dumnezeule. 
ceaslov