© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Rinduiala miezonopticii din duminici
sau cu gindul, ni le lasa si ni le iarta. Si ne invredniceste ca cealalta viata  a noastra sa o savirsim intru pocainta si in umilinta si intru paza sfintelor  Tale porunci. Si cu orice fel de dezmierdare inselindu-ne, in multe chipuri  am gresit, si cu urite pofte nefolositoare si vatamatoare amagindu-ne, ne-  am purtat; sau cu minie si cu iuteala dobitoceste pornindu-ne, am mihnit  pe vreun frate al nostru, sau cu limba sloboda si neinfrinata in tari curse  ne-am prins; sau cu vreuna din simtirile noastre sau cu toate, de voie sau  de nevoie, cu stiinta ori cu nestiinta, sau din infiebintare sau din  deprindere, nebuneste am alunecat; sau cu ginduri viclene si cu stiinta  desarta ne-am spurcat; sau cu orice chip de greseala am pacatuit, din  aducere aminte si din obiceiul cel rau, si cumplit; iarta-ne noua si lasa  toate, intru tot Indurate, Preabunule si mult Milostive. Si ne daruieste,  Bunule, desteptare si putere, ca sa facem voia Ta cu buna placere, in  chip desavirsit. Ca din rautatea cea din noapte si intunecata, cu vederea  lumii, prin pocainta sa ne schimbam si in lumina, cu buna-cuviinta sa  umblam, si curati fata de iubirea Ta de oameni aratindu-ne, noi  nevrednicii, sa Te laudam si sa Te slavim in veci. Amin.  Dupa terminarea rugaciunii, preotul se intoarce cu fata spre credinciosi si  zice: Slava Tie, Hristoasa, Dumnezeul nostru, nadejdea noastra, slava Tie.  Strana: Slava... Si acum... Doamne miluieste(de 3 ori), Binecuvinteaza! Preotul:  Cel ce a inviat din morti, Hristos, adevaratul Dumnezeul nostru,  pentru rugaciunile Preacuratei ;aicii Sale, ale sfintilor maritilor si intru tot laudatilor Apostoli si pentru a tuturor sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne  mintuiasca pe noi ca un bun si de oameni iubitor. Amin. Apoi preotul isi ia cuvenita iertare si, intorcindu-se iarasi cu fata spre  rasarit, zice ectenia: SA ne rugam pentru... asa cum s-a aratat la Miezonoptica  din toate zilele. 
ceaslov