© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
grase voi aduce Tie, cu tamiie si berbeci; iti voi jertfi boi si tapi. Veniti  sa auziti voi toti ce va temeti de Dumnezeu si va voi povesti cite a facut  El sufletului meu. Catre Dinsul cu gura mea am strigat si L-am laudat cu  gura mea. Nedreptate de am avut in inima mea sa nu ma auda Domnul.  Pentru aceasta m-a auzit Dumnezeu; luat-a aminte glasul rugaciunii  mele. Binecuvintat este Dumnezeu, Care n-a departat rugaciunea mea si  mila Lui de la mine.                                          Psalmul66:  Dumnezeule, milostiveste-Te spre noi si ne binecuvinteaza,  lumineaza fata Ta spre noi si ne miluieste. Ca sa cunoastem pe pamint  calea Ta, in toate neamurile mintuirea Ta. Lauda-Te-vor pe Tine  popoarele, Dumnezeule, lauda-Te-vor pe Tine popoarele toate.  Veseleasca-se si sa se bucure neamurile, ca vei judeca popoarele cu  dreptate si neamurile pe pamint le vei povatui. Lauda-Te-vor pe Tine  popoarele, Dumnezeule, lauda-Te-vor pe Tine popoarele toate. Pamintul  si-a dat rodul sau. Binecuvinteaza-ne pe noi, Dumnezeule, Dumnezeul  nostru. Binecuvinteaza-ne pe noi, Dumnezeule, si sa se teama de Dinsul  toate marginile pamintului.  Slava... Si acum... Aliluia(de 3 ori), Doamne miluieste... (de 3 ori),  Slava... Si acum...                                       Psalmul 67:  Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga  de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dinsul. Precum se stinge fumul, sa se  stinga; cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara pacatosi de la  fata lui Dumnezeu; si dreptii sa se bucure si sa se veseleasca, inaintea  lui Dumnezeu sa se desfateze intru veselie. Cintati lui Dumnezeu, cintati  numele Lui, gatiti calea Celui ce strabate pustia, Domnul este numele  Lui. Si va bucurati inaintea Lui. 
Rinduiala miezonopticii din simbete
ceaslov