© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
mine urechea Ta.In orice zi Te voi chema, degrab auzi-ma. Ca s-au stins  ca fumul zilele mele si oasele mele ca uscaciunea s-au uscat. Ranita este  inima mea si s-a uscat ca iarba; ca am uitat sa-mi maninc pìinea mea. De  glasul suspinului meu, osul meu s-a lipit de carnea mea. Asemanatu-m-am  cu pelicanul din pustie, ajuns-am ca bufnita din darimaturi. Privegheat-am  si am ajuns ca o pasare singuratica pe acoperis. Toata ziua m-au ocarit  vrajmasii mei si cei ce ma laudau, impotriva mea se jurau. Ca cenusa am  mincat in loc de pìine, si bautura mea cu plingerea am amestecat-o din  pricina urgie Tale si a mìniei Tale; ca ridicindu-ma eu, m-ai surpat. Zilele  mele ca umbra s-au plecat si eu ca iarba m-am uscat. Iat Tu, Doamne, in  veac ramìi si pomenirea Ta din neam in neam. Sculìndu-Te, vei milui  Sionul, ca vremea este sa-l miluiesti pe el, ca a venit vremea. Ca au iubit  robii Tai pietrele lui si de tarina lui le va fi mila. Si se vor teme neamurile  de numele Domnului si toti imparatii pamintului de slava Ta. Ca va zidi  Domnul Sionul si se va arata intru slava Sa. Cautat-a spre rugaciunea  celor smeriti si n-a dispretuit cererea lor. Sa se scrie aceasta pentru  neamul ce va sa vina si poporul ce se zideste va lauda pe Domnul. Ca a  privit din inaltimea cea sfinta a Lui, Domnul din cer pe pamint a privit. Ca  sa auda suspinul celor ferecati, sa dezlege pe fiii celo omoriti. Sa  vesteasca in Sion numele Domnului si lauda Lui in Ierusalim. Cind se vor  aduna popoarele impreuna, si imparatiile, ca sa slujeasca Domnului. Zis-a  catre Dumnezeu in calea tariei Lui: Vesteste-mi putinatatea zilelor mele.  Nu ma lua la jumatatea zilelor mele, ca anii Tai, Doamne, sint din neam in  neam. Dintri inceput Tu, Doamne, pamintul l-ai intemeiat si lucrul mìinilot  Tale, sint cerurile. Acelea vor pieri, iar Tu vei ramine si toti ca o haina se  vor invechi si ca un vesmint ìi vei schimba si se vor schimba. Dat Tu  acelasi esti si anii Tai nu se vor imputina. Fiii robilor Tai vor locui  pamintul lor si semintia lor in veac va propasii. 
ceaslov