© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
Preacuviosilor si de Dumnezeu purtatori parinti ai nostri, pastori si  invatatori ai lumii, rugati-va pentru noi pacatosii (de doua ori).  Aici se pomeneste si sfintul al carui hram este, de doua ori. Cea nebiruita si necuprinsa si dumnezeiasca putere a cinstitei si de  viata facatoarei Cruci, nu ne lasa pe noi, pacatosii (de doua ori).  Dumnezeule, curateste-ne pe noi pacatosii.  Dumnezeule, curateste-ne pe noi pacatosii.  Dumnezeule, curateste-ne pe noi pacatosii, si ne miluieste.  Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta este  imparatia... Si se cinta troparele acestea (iar de este praznic, troparul  praznicului):  Luni si Miercuri seara:  Se cinta aceste tropare, pe glasul al 2-lea: Lumineaza ochii mei, Hristoase Dumnezeule, ca nu cindva sa adorm  intru moarte; ca nu cindva sa zica vrajmasul meu: Intaritu-m-am asupra  lui.  Slava...  Sprijinitor sufletului meu fii, Dumnezeule, ca umblu prin mijlocul a  multe curse. Izbaveste-ma se ele si ma mintuieste, Bunule, ca un iubitor  de oameni. Si acum...  Ca nu avem indrazneala pentru multe pacatele noastre, tu pe Cel ce  S-a nascut din tine, roaga-L, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca mult  poate rugaciunea Maicii spre imblinzirea Stapinului. Nu trece cu vederea  rugaciunile pacatosilor, Preacurata, ca milostiv este si poate sa  mintuiasca, Cel ce a primit a patimi pentru noi. 
ceaslov