© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
Cei puternici, plecati-va, càci cu noi este Dumnezeu. Ca iarasi veti putea si iarasi veti fi biruiti, càci cu noi este  Dumnezeu..  Si cuvintul pe care il veti grai, nu va ramine intru voi, càci cu noi  este Dumnezeu.  De frica voastra nu ne vom teme, nici nu ne vom tulbura, càci cu noi  este Dumnezeu.  Pe Domnul Dumnezeul nostru, pe Acela vom sfinti si El va fi noua  frica, càci cu noi este Dumnezeu. Si de voi fi nadajduindu-ma spre Dinsul, va fi mie spre sfintire, càci  cu noi este Dumnezeu.  Iata eu si pruncii care mi i-a dat Dumnezeu, càci cu noi este  Dumnezeu.  Poporul cel ce umbla intru intuneric a vazut lumina mare, càci cu noi este Dumnezeu.  Cei ce locuiti in latura si umbra mortii, lumina va straluci peste voi,  càci cu noi este Dumnezeu.  Ca prunc S-a nascut noua Fiul si S-a dat noua, càci cu noi este  Dumnezeu.  A Carui stapinire s-a facut peste umarul Lui, càci cu noi este  Dumnezeu.  Si pacii Lui nu este hotar, càci cu noi este Dumnezeu. Si se cheama numele Lui inger de mare sfat, càci cu noi este  Dumnezeu.  
ceaslov