© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
Psalmul 90: Cel ce locuieste in ajutorul Celui preainalt, intru acoperamintul  Dumnezeului cerului si se va salaslui. Va zice Domnului: <Sprijinitorul meu  esti si scaparea mea; Dumnezeul meu, voi nadajdui spre Dinsul>. Ca El te  va izbavi din cursa vinatorilor si de cuvintul tulburator. Cu spatele te va  umbri pe tine si sub aripile Lui vei nadajdui; ca o arma te va inconjura  adevarul Lui. Nu te vei teme de frica de noapte, de sageata ce zboara  ziua, de lucrul ce umbla in intuneric, de molima ce bintuie intru amiaza.  Cadea-vor dinspre latura ta o mie si zece mii de-a dreapta ta, dar de tine  nu se vor apropia. Insa cu ochii tai vei privi si rasplatirea pacatosilor vei  vedea. Pentru ca pe Domnul, nadejdea mea, pe Cel preainalt L-ai pus  scapare tie. Nu vor veni catre tine rele si bataie nu se vor apropia de  locasul tau. Ca ingerii Sai va porunci pentru tine ca sa te pazeasca in  toate caile tale. Pe mìini te vor inalta ca nu cumva sa impiedici de piatra  piciorul tau. Peste aspida si vasilisc vei pasi si vei calca peste leu si  peste balaur. Ca spre Mine a nadajduit si-l voi izbavi pe el; il voi acoperi pe  el ca a cunoscut numele Meu. Striga-va catre Mine si-l voi auzi pe el; cu  acesta sint in necaz si-l voi scoate pe el si-l voi slavi. Cu lungime de zile il  voi uple pe el, si-i voi arata lui mintuirea Mea.  Slava... Si acum... Aliluia (de 3 ori), cu trei metanii.  Apoi strana ìntìi incepe Cintarea proorocului Isaia, cu cintare dulce, lin si  rar, pe glasul al 7-lea: Cu noi este Dumnezeu, intelegeti, neamuri, si va plecati, caci cu noi  este Dumnezeu.   Strana a doua cinta iar aceasta cintare toata, apoi amindoua stranile,  fiecare cite un stih. Auziti pina la marginile pamintului, caci cu noi este Dumnezeu. 
ceaslov