© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
picioarele mele. Miluieste-ma, Doamne, ca ma necajesc; tulburatu-s-a de  minie ochiul meu, sufletul meu si inima mea. Ca s-a stins intru durere  viata mea si anii mei in suspinuri; slabit-a intru saracie taria mea si oasele mele s-au tulburat. La toti vrajmasii mei m-am facut de ocara si vecinilor  mei foarte si frica cunoscutilor mei. Cei ce ma vedeau afara, fugeau de  mine. Uitat am fost ca un mort din inima lor, ajuns-am ca un vas stricat.  Ca am auzit ocara multora din cei ce locuiesc imprejur, cind se adunau ei  impreuna impotriva mea; ca sa ia sufletul meu s-au sfatuit. Iar eu catre  Tine am nadajduit, Doamne, zis-am: <Tu esti Dumnezeul meu>. In mìinile  Tale, soarta mea, izbaveste-ma din mina vrajmasilor mei si de cei ce ma  prigonesc. Arata fata Ta peste robul Tau, mintuieste-ma cu mila Ta!  Doamne, sa nu fiu rusinat, ca Te-am chemat pe Tine; sa se rusineze  necredinciosii si sa se pogoare in iad. Mute sa fie buzele cele viclene,  care graiesc impotriva dreptului faradelege, cu mindrie si cu defaimare.  Cit este de mare multimea bunatatii Tale, Doamne; pe care ai gatit-o celor ce se tem de Tine, pe care ai facut-o celor ce nadajduiesc in Tine,  inaintea fiilor oamenilor. Ascunde-i-vei pe acestia cu acoperamintul fetei  Tale de tulburarea oamenilor. Acoperi-i-vei pe ei cu cortul Tau de  impotrivirea limbilor. Binecuvintat este Domnul, ca minunata a fost mila  Sa in cetate intarita. Iar eu am zis intru uimirea mea. Lepadat sint de la  fata ochilor Tai. Pentru aceasta ai auzit glasul rugaciunii mele cind am  strigat catre Tine. Iubiti pe Domnul toti cuviosii Lui; ca adevarul cauta  Domnul si rasplateste celor ce se mindresc, cu prisosinta. Imbarbatati-va  si sa se intareasca inima voastra, toti cei ce nadajduiti in Domnul. 
ceaslov