© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
Iar de nu este Saptamina mare, se incepe asa: Psalmul 4: Cind Te-am chemat, m-ai auzit, Dumnezeul dreptatii mele! Intru  necaz m-ai desfatat! Milostiveste-Te spre mine, si asculta rugaciunea  mea. Fiii oamenilor, pina cind grei la inima? Pentru ce iubiti desertaciunea  si cautati minciuna? Sa stiti ca minunat a facut Domnul pe cel cuvios al  Sau; Domnul ma va auzi cind voi striga catre Dinsul. Miniati-va, dar nu  gresiti; de cele ce ziceti in inimile voastre, intru asternuturile voastre, va  caiti. Jertfiti jertfa dreptatii si nadajduiti in Domnul. Multi zic: <Cine ne va  arata noua cele bune?> Dar insemnatu-s-a peste noi lumina fetei Tale,  Doamne! Dat-ai veselie in inima mea, mai mare decit veselia pentru rodul  lor de griu, de vin si de untdelemn ce s-au inmultit. Cu pace, asa ma voi  culca si voi adormi, ca Tu, Doamne, indeosebi intru nadejde m-ai asezat.  Psalmul 6: Doamne, nu cu minia Ta sa ma mustri pe mine, nici cu urgia Ta sa  ma certi. Miluieste-ma, Doamne, ca neputincios sint. Vindeca-ma Doamne,  ca s-au tulburat oasele mele. Si sufletul meu s-a tulburat foarte, si Tu,  Doamne, pina cind? Intoarce-Te, Doamne; izbaveste sufletul meu,  mintuieste-ma, pentru mila Ta. Ca nu este intru moarte cel ce Te  pomeneste pe Tine. Si in iad cine Te va lauda pe Tine? Ostenit-am intru  suspinul meu, spala-voi in fiecare noapte patul meu, cu lacrimile mele  asternutul meu voi uda. Tulburatu-s-a de suparare ochiul meu, imbatrinit-  am intre toti vrajmasii mei. Departati-va de la mine toti cei ce lucrati  faradelegea, ca a auzit Domnul glasul plingerii mele. Auzit-a Domnul  cererea mea, Domnul rugaciunea mea a primit. Sa nu se rusineze si sa se  tulbure foarte toti vrajmasii mei; sa se intoarca si sa se rusineze foarte  degrab.
ceaslov