© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
Iar de-ti este voia, dupa sfirsitul Vecerniei, zi acesta: Rugaciune a Marelui Vasilie:  Bine esti cuvintat, Stapine atottiitorule, Care ai luminat ziua cu  lumina de soare si noaptea ai stralucit-o cu raze ca de foc; Care ne-ai  injvrednicit a trece lungimea zilei si a ne apropia de inceputurile noptii;  asculta rugaciunea noastra si a tot poporului Tau si ne iarta noua tuturor  pacatele noastre cele de voie si cele fara de voie. Primeste rugaciunile  noastre cele de seara si trimite multimea milei Tale si a indurarilor Tale  peste mostenirea Ta. Ocroteste-ne cu sfintii Tai ingeri. Intrarmeaza-ne cu  armele dreptatii Tale. Ingradeste-ne cu adevarul Tau. Pazeste-ne cu  puterea Ta. Mintuieste-ne de toata primejdia, de tot viclesugul c elui  potrivnic si ne daruieste si aceasta seara cu noaptea ce vine, desavirsit,  sfinta, cu pace, fara de pacate, fara smintela, fara nalucire si toate zilele  nostre. Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale  tuturor sfintilor, care Ti-au placut di veac. Amin.  Apoi: Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii... si otpustul. 
ceaslov