© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
Preotul, din fata Sfintei Mese: Cel ce este binecuvintat, Hristos Dumnezeul nostru, totdeauna acum  si pururea si in vecii vecilor. Amin.  Apoi: Imparate ceresc, pe credinciosul nostru popor ocroteste-l, credinta o  intareste, pe cei rai imblinzeste, lumea o impaca, sfint locasul acesta  bine-l pazeste, pe cei mai inainte raposati, parintii si fratii nostri, in  locasurile dreptilor ìi aseaza si pe noi intru marturisire si pocainta ne  primeste, ca un bun si de oameni iubitor.  Dupa aceea se zice rugaciunea Sfintului Efrem Sirul: Doamne si Stapinul  vietii mele... asa cum s-a aratat la Miezonoptica de toate zilele. Sfinte  Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta este imparatia...  Doamne miluieste (de 12 ori). Iar de este Postul Mare se zice acesta: Rugaciune: Preasfinta Treime, Stapìnie de o fiinta, Imparatie nedespartita, Ceea  ce esti pricina tuturor bunatatilor, binevoieste si pentru mine pacatosul;  intareste si intelepteste inima mea si sterge toata intinaciunea mea.  Lumineaza gindul meu, ca totdeauna sa Te slavesc si sa Te laud si sa ma  inchin Tie si sa zic: unul Sfint, unul Domn, Iisus Hristos, intru slava lui  Dumnezeu Tatal. Amin.  Fie numele Domnului binecuvintat de acum si pina in veac (de 3 ori),  cu trei metanii. Slava... Si acum... Bine voi cuvinta pe Domnul in toata vremea... Psalmul  33, si Inalta-Te-voi, Dumnezeul meu, Imparatul meu si voi binecuvinta numele  Tau... Psalmul 144. Cuvina-se cu adevarat sa te fericim... Slav... Si acum...  Doamne miluieste (de 3 ori). Binecuvinteaza... Apoi se face otpustul. Acesstea  se fac cind este Post. Iar daca s-a cintat: Dumnezeu este Domnul..., dupa: Sfinte Dumnezeule... Tatal nostru... Ca a Ta este imparatia..., se zice troparul zilei si otpustul.
ceaslov