© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
Aliluia.  Stih. Si in vecii vecilor.  Iar strana cu glas mare: Aliluia.  Marti si Joi seara:  Aliluia.  Stih: Inaltati pe Domnul Dumnezeul nostru si va inchinati asternutului  picioarelor Lui, ca sfint este. Aliluia.  Stih. Si in vecii vecilor.  Aliluia.  Miercuri seara:  Aliluia.  Stih: In tot pamintul a iestit vestirea lor si la marginile lumii graiurile lor. Aliluia.  Stih. Si in vecii vecilor.  Aliluia.  Vineri seara si dumineca seara nu se cinta niciodata Aliluia. Iar de s-a cintat: Dumnezeu este Domnul..., se cinta prochimenele  acestea: Simbata seara:  Glasul al 6-lea: Domnul a imparatit, intru podoaba S-a imbracat.  Stih: Imbracatu-S-a Domnul intru putere si S-a incins.  Stih: Pentru ca a intarit lumea, care nu se va clinti. Stih: Cesei Tale se cuvine sfintenie, Doamne, intru lungime de zile.
ceaslov