© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
(Stih. pe 6):  De Te vei uita la faradelegi, Doamne, Doamne, cine va suferi?, ca la  Tine este milostivirea.  Pentru numele Tau, Te-am asteptat, Doamne; asteptat-a sufletul meu  spre cuvintul Tau, nadajduit-a sufletul meu in Domnul.  (Stih. pe 4):  Din straja diminetii pina in noapte, din straja diminetii sa  nadajduiasca Israel spre Domnul.  Ca la Domnul este mila si multa mintuire are El. Si El va izbavi pe  Israel din toate faradelegile lui.  Psalmul 116:  Laudati pe Domnul toate neamurile; laudati-L pe El toate popoarele.  Ca s-a intarit mila Lui peste noi si adevarul Domnului ramine in veac.  Slava... Si acum...  Apoi aceasta lauda pentru Sfinta Treime. Facere a lui Sofronie, patriarhul  Ierusalimului:  Lumina lina a sfintei slave a Tatalui ceresc Celui fara de moarte,  Celui Sfint si Fericit, Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, vazind  lumina cea de seara, laudam pe Tatal si pe Giul si pe Sfintul Duh,  Dumnezeu; vrednic esti in toata vremea a fi laudat de glasuri Cuvioase,  Fiul lui Dumnezeu, Cel ce dai viata, pentru aceasta lumea Te slaveste.  Prochimenele saptamìnii Se cuvine a sti ca de se va intimpla unul din posturi si de este Aliluia, in  locul prochimenelor saptaminii se cinta acestea: Luni seara: Aliluia (de 3 ori), pe glasul al 6-lea:  Stih: Doamne, nu cu urgia Ta sa ma mustri, nici cu mìnia Ta sa ma certi. 
ceaslov