© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
Iarasi: Soarele si-a cunoscut apusul sau. Pus-ai intuneric si s-a facut noapte. Cit s-au slavit lucrurile Tale, Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut. Slava... Si acum... Aliluia (de 3 ori). Ectenia mare. Dupa catisma de rind din Psaltire, Doamne, strigat-am..., pe glasul primei stihiri; iar simbata seara se cinta pe glasul de rind. Psalmun 140: Doamne, strigat-am catre Tine, auzi-ma; ia aminte la glasul rugaciunii mele, cind strig catre Tine. Sa se indrepte rugaciunea mea ca tamìia inaintea Ta, ridicarea mìinilor mele. Jertfa de seara. Stihurile care urmeaza se citesc; iar la Sfinti cu Doxologie mare, Sfinti cu Polieleu, Praznice, simbata seara si la Sfintele Liturghii unite cu Vecernia, se cinta: Pune, Doamne, straja gurii mele si usa de ingradire, imprejurul buzelor mele. Sa nu abati inima mea spre cuvinte de viclesug ca sa-mi dezvinovatesc pacatele mele; Cu oamenii cei ce fac faradelege si nu ma voi insoti cu alesii lor. Certa-ma-va dreptul cu mila si ma va mustra, iar untdelemnul  pacatosilor sa nu unga capul meu; Ca inca si rugaciunea mea este impotrivavrerilor lor, prabuseasca-se de pe stinca judecatorii lor. Auzi-se-vor graiurile mele ca s-au indulcit. Ca o brazda de pamint s-au rupat pe pamint, risipitu-s-au oasele lor linga iad. Caci catre Tine, Doamne, Doamne, ochii mei, spre Tine am nadajduit sa nu iei sufletul meu. Pazeste-ma de cursa care mi-au pus mie si de smintelile celor ce fac faradelege. Cadea-vor in mreaja lor pacatosii, ferit sint eu pina ce voi trece.
ceaslov