© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Vecernia
Cel ce adapi muntii din cele mai de deasupra ale Tale, din rodul  lucrurilor Tale se va satura pamintul. Cel ce rasari iarba dobitoacelor si  verdeata spre slujba oamenilor; ca sa scoata pìine din pamint; si vinul  veseleste inima omului. Ca sa veseleasca fata cu untdelemn si pìinea  inima omului o intareste. Satura-se-vor copacii cimpului, cedrii Libanului  pe care i-ai sadit; acolo pasarile isi vor face cuib. Locasul cocostircului in  chiparosi. Muntii cei inalti adapost cerbilor, stincile scaparea iepurilor.  Facut-ai luna spre vremi, soarele si-a cunoscut apusul su. Pus-ai intuneric  si s-a facut noapte, cind vor iesi toate fiarele padurii; puii leilor mugesc ca  sa apuce si sa ceara de la Dumnezeu mincarea lor. Rasarit-a soarele si s-  au adunat in culcusurile lor se vor culca. Iesi-va omul la lucrul sau si la  lucrarea sa pina seara. Cit s-au slavit lucrurile Tale, Doamne, toate cu  intelepciune le-ai facut! Umplutu-s-a pamintul de zidirea Ta. Marea  aceasta este mare si larga; acolo se gasesc tiritoare, carora nu este  numar, vietati m ici si mari. Acolo corabiile umbla; balaurul acesta pe care  l-ai zidit, ca sa se joace in ea. Toate catre Tine asteapta ca sa le dai lor  hrana la buna vreme. Dindu-le Tu lor, vor aduna; deschizind Tu mina Ta,  toate se vor umplea de bunatati: Dar intorcindi-Ti Tu fata Ta, se vor  tulbura; lua-vei duhul lor si se vor sfirsi si in tarina se vor intoarce.  Trimite-vei duhul Tau si se vor zidi si vei innoi fata pamintului. Fie slava  Domnului in veac! Veseli-se-va Domnul de lucrurile Sale. Cel ce se atinge  de munti si fumega. Cinta-voi Domnului in viata mea, cinta-voi  Dumnezeului meu cit voi fi. Placute sa-I fie Lui cuvintele mele, iar eu ma  voi veseli de Domnul. Piara pacatosii de pe pamint si cei faradelege, ca sa  nu mai fie. Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul. 
ceaslov