© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Mijloceasul al Noualea
Doamne, toti imparatii pamintului, cind vor auzi toate graiurile gurii  Tale. Si sa cinte in caile Domnului, ca mare esteslava Domnului. Ca inalt  este Domnul si spre cele smerite priveste si pe cele inalte de departe le  cunoaste. De ajung la necaz, viaza-ma! Impotriva vrajmasilor mei ai intins  mina Ta si m-a mintuit drapta Ta. Domnul le va plati lor pentru mine.  Doamne, mila Ta este in veac, lucrurile mìinilor Tale nu le trece cu  vederea. Psalmul 139:  Scoate-ma, Doamne, de la omul viclean; de omul nedrept ma  izbaveste, care gindeau nedreptate in inima, toata ziua imi duceau razboi.  Ascutit-au limba lor ca a sarpelui, venin de aspida sub buzele lor. Pazeste-  ma, Doamne, de mina pacatosului, de la oamenii nedrepti scoate-ma, care  au gindit sa impiedice pesii mei. Pusu-mi-au cei mindri cursa mie si funii  au intins, curse picioarelor mele, pe carare mi-au pus pietre de poticneala.  Zis-am Domnului: <Dumnezeul meu esti Tu, asculta, Doamne, glasul  rugaciunii mele>. Doamne, Doamne, puterea mintuirii mele, umbrit-ai  capul meu in zi de razboi. Sa nu ma dai pe mine, Doamne, din pricina  poftei mele, pe mina pacatosului; viclenit-au impotriva mea; sa nu ma  parasesti, ca sa nu se trufeasca. Virful lantului lor, osteneala buzelor lor  sa-i acopere pe ei! Sa cada peste ei carbuni aprinsi; in foc arunca-i pe ei,  in necazuri, pe care sa nu le poata rabda. Barbatul limbut nu se va  indrepta pe pamint; pe omul nedrept rautatea il va duce la pierire. Stiu ca  Domnul va face judecata celui sarac si dreptate celor sarmani. Dar dreptii  vor lauda numele Tau si vor locui cei drepti in fata Ta.  Slava... Si acum... Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta este imparatia..., si troparele acestea: 
ceaslov