© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul al Noualea
iarta noua pacatele noastre si omoara gindul nostru cel trupesc. Ca  lepadind pe omul cel vechi, intru cel nou sa ne imbracam si Tie sa vietuim,  Stapinul nostru si Facatorul de bine. Si asa urmind poruncile Tale, la  odihna cea vesnica sa ajungem, unde este locasul tuturor celor ce se  veselesc. Ca Tu esti cu adevarat veselia cea adevarata si bucuria celor ce  Te iubesc, Hristoase Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna cu  Parintele Tau cel fara de inceput si cu Preasfintul si bunul si de viata  facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.  Sfirsitul ceasului al noualea. Sa se stie:  Ca, daca se citeste Ceasul al noualea in pridvorul bisericii, se face si otpustul aici; iar daca se citeste in biserica, la stana, nu se face otpust, ci dupa rugaciunea: Stapine, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru..., binecuvintind preotul, indata se incepe Vecernia.  
ceaslov