© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Ceasul al Noualea
milostiv tuturor celor ce Te cheama pe Tine. Asculta, Doamne,  rugaciunea mea si ia aminte la glasul cererii mele. In ziua necazului meu  am strigat catre Tine, ca m-ai auzit. Nu este asemenea Tie, Doamne, si  nuci fapte nu sint ca faptele Tale. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai  facut si se vor inchina inaintea Ta, Doamne, si vor slavi numele Tau. Ca  mare esti Tu, Cel ce faci minuni, Tu esti singurul Dumnezeu. Povatuieste-  ma, Doamne, pe calea Ta si voi merge intru adevarul Tau; veseleasca-se  inima mea, ca sa se teama de numele Tau. Lauda-Te-voi, Doamne,  Dumnezeul meu, cu toata inima mea si voi slavi numele Tau in veac. Ca  mare este mila Ta spre mine si ai izbavit sufletul meu din iadul cel mai de  jos. Dumnezeule, calcatorii de lege s-au sculat asupra mea si adunarea  celor tari au cautat sufletul meu si nu Te-au pus pe Tine inaintea lor. Dar  Tu, Doamne, Dumnezeu indurat si milostiv esti; indelung-rabdator si mult  milostiv si adevarat. Cauta spre mine si ma miluieste, da taria Ta slugii  Tale si mintuieste pe fiul slujnicii Tale. Fa ca mine semn spre bine, ca sa  vada cei ce ma urasc si sa se rusineze, ca Tu, Doamne, m-ai ajutat si m-ai  mingìiat.  Iarasi: Fa cu mine semn spre bine, ca sa vada cei ce ma urasc si sa se  rusineze, ca Tu, Doamne, m-ai ajutat si m-ai mingìiat.  Slava... Si acum... Aliluia (de 3 ori), Doamne miluieste (de 3 ori).  De s-a cintat: Dumnezeu este Domnul..., se zice troparul Sfintului. Iar de  este Aliluia, se cinta troparul acesta, cu glasul al 8-lea: Cel ce in ceasul al noualea pentru noi cu trupul moarte ai gustat, omoara cugetul trupului nostru, Hristoase Dumnezeule, si ne mintuieste pe noi.  
ceaslov