© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Rìnduiala Panaghiei
Preotul: Dumnezeu sa-l ierte si sa-l mintuiasca pe Prea Fericitul Parintele  nostru (N), Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane [pe (Inalt) Prea Sfintitul  (Arhi) Episcopul nostru (N)].  Citetul: Dumnezeu sa-l ierte si sa-l miluiasca pe el.  Preotul: Dumnezeu sa ierte si sa miluiasca si pe Prea Cuviosul Parintele  nostru (N), dimpreuna cu toti parintii si fratii slujitori ai sfint locasului  acesta. Citetul: Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe ei.  Preotul: Dumnezeu sa ierte si sa miluiasca pe cei ce ne miluiesc si ne slujesc  noua. Citetul: Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe ei.  Preotul: Dumnezeu sa ierte si sa miluiasca pe cei ce se ostenesc si slujesc,  parintii si fratii nostri.  Citetul: Dumnezeu sa-i ierte si sa-i miluiasca pe ei.  Preotul: Dumnezeu sa odihneasca pe fericitii si pururea pomenitii ctitorii  sfintului locasului acestuia.  Citetul: Vesnica lor pomenire.  Preotul: Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale, ale  preacuviosilor si de Dumnezeu purtatorilor parintilor nostri si ale tuturor  sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne mintuiasca pe noi. Amin. 
ceaslov