© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Rìnduiala Panaghiei
Si toti raspund:  Dumnezeu sa te ierte si sa te miluiasca.  Si luìnd panaghia cu amindoua mìinile, ci virful degetelor o inalta putin cu  chipul Sfintei Treimi, zicind cu glas mare:  Mare este numele.  Iar cel mai mare sau preotul de rind zice:  Al Preasfintei Treimi.  Si punind-o pe icoana Nascatoarei de Dumnezeu, insemneaza crucis,  zicind: Preasfinta Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-ne noua.  Si preotul zice: Cu ale ei rugaciuni, Dumnezeule, miluieste-ne si ne mintuieste pe  noi.  Citetul zice apoi troparul Nascatoarei de Dumnezeu: Fericimu-te pe tine toate neamurile, Nascatoare de Dumnezeu  Fecioara, ca intru tine cel neincaput, Hristos Dumnezeul nostru, a binevoit  a incapea. Fericiti sintem noi, avindu-te pe tine folositoare, ca ziua si  noaptea te rogi pentru noi. Pentru aceasta laudindu-te, strigam tie:  Bucura-te Ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine.  Apoi se cinta: Cuvina-se cu adevarat sa te fericim... SE STIE: ca, de este paznic, in loc de: Cuvina-se cu adevarat... se cinta  irmosul Cintarii a 9-a; si acesta cintindu-se, cel ce a inaltat Panaghia poarta  panaghierul pe la toti fratii, care, dupa rinduiala, sarutindul, gusta din  preasfinta parte, si sfirsindu-se cintarea, preotul zice: Intru multe rugaciunile Preacuratei Stapinei noastre de Dumnezeu  Nascatoare si pururea Fecioarei Maria. 
ceaslov