© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Condacele de peste saptamina
                                Slava... Si acum...                                    Psalmul 33: Bine voi cuvinta pe Domnul in toata vremea, pururea lauda Lui in  gura mea. In Domnul se va lauda sufletul meu; sa auda cei blinzi si sa se  veseleasca. Slaviti pe Domnul impreuna cu mine, si sa inaltam numele Li  impreuna. Cautat-am pe Domnul si m-a auzit, si din toate necazurile mele  m-a izbavit. Apropiati-va de El si va luminati; si fetele voastre sa nu se  rusineze. Saracul acesta a strigat si Domnul l-a auzit pe el, si din toate  necazurile lui l-a mintuit. Stajui-va ingerul Domnului imprejurul celor ce se  tem de El, si-i va izbavi pe ei. Gustati si vedeti ca bun este Domnul; fericit  barbatul care nadajduieste in El. Temeti-va de Domnul toti sfintii Lui, ca n-  au lipsa cei ce se tem de El. Bogatii au saracit si au flaminzit, iar cei ce-L  cauta pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele. Veniti fiilor, ascultati-ma pe  mine, frica Domnului va voi invata pe voi; cine este omul cel ce voieste  viata, care iubeste sa vada zile bune? Opeste-ti limba de la rau si fa bine,  cauta pacea si o urmeaza pe ea. Ochii Domnului spre cei drepti si urechile  Lui spre rugaciunea lor. Iar fata Domnului spre cei ce fac rele, ca sa  piarda de pe pamint pomenirea lor. Strigat-au dreptii si Domnul i-a auzit, si  din toate necazurile lor i-a izbavit. Aprope este Domnul de cei umiliti la  inima, si pe cei smeriti cu duhul ii va mintui. Multe sint necazurile  dreptilor, si din toate acelea ii va izbavi pe ei Domnul. Domnul pazeste  toate oasele lor, nici unul din ele nu se va zdrobi. Moartea pacatosilor  este cumplita, si cei ce urasc pe cel drept vor gresi. Mintui-va Domnul  sufletele robilor Sai, si nu vor gresi toti cei ce nadajduiesc in El.  Cuvina-se cu adevarat sa te fericim... Slava... Si acum... Doamne miluieste (de 3 ori), Binecuvinteaza, si optusul. 
ceaslov