© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Acatistul Sfintei Cruci
Si de vreme ce este asa, ìnmulteste-mi, Doamne, ostenelile, ispitele si durerile, dar sà-mi ìnmultesti ìmpreunà si sà-mi prisosesti si ràbdarea si puterea, ca sà pot ràbda toate cìte mi s-ar ìntìmpla. Pentru cà recunosc cà sìnt neputincios de nu mà vei ìntàri, orb de nu mà vei lumina, legat de nu mà vei dezlega, fricos de nu mà vei face ìndràznet, ràu de nu mà vei preschimba ìn bun, pierdut de nu mà vei ierta, rob de nu mà vei ràscumpàra cu bogàtia si Dumnezeiasca Ta putere si cu darul sfintei Tale Cruci, càreia mà ìnchin si o màresc acum si pururea si ìn vecii vecilor. Amin.
ceaslov