© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele Nàscàtoarei de Dumnezeu
Luni seara Si marti dimineata, la Dumnezeu este Domnul...:  Ceea ce ai zamislit fara de ardere focul dumnezeirii, si ai nascut fara  de saminta pe Domnul, Izvorul vietii, cea plina de har, Nascatoare de  Dumnezeu, mintuieste pe cei ce te maresc pe tine.     La sfirsitul Utreniei: Pe Cel ce este in cer fara de maica, pe pamint L-ai nascut fara de  tata, mai presus de inteles si de auz; pe Acela roaga-L, Nascatoare de  Dumnezeu, pentru sufletele noastre.  Marti seara  Si miercuri dimineata, la Dumnezeu este Domnul...:  A ta folosinta agonisind, Preacurata, si cu rugaciunile tale din nevoi  izbavindu-ne, pretutindenea fiind paziti cu crucea Fiului tau, dupa datorie  toti cu cucernicie pe tine te marim.    La sfirsitul Utreniei: Preacurata de Dumnezeu Nascatoare...  Miercuri seara  Si joi dimineata, la Dumnezeu este Domnul...: Ceea ce ai zamislit fara de ardere... (vezi mai sus).      La sfirsitul Utreniei: Pe Cel ce este in cer fara de maica... (vezi mai sus).  Joi seara Si vineri dimineata, la Dumnezeu este Domnul...:  A ta folosinta agonisind... (vezi mai sus).
ceaslov