© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele ìnvierii
lauda pururea. Glasul al 3-lea     Troparul:  Sa se veseleasca cele ceresti si sa se bucure cele pamintesti. Ca a  facut biruinta cu bratul Sau Domnul, calcat-a cu moartea pe moarte. Cel  Intii-Nascut din morti S-a facut, din pintecele iadului ne-a izbavit pe noi si  a dat lumii mare mila.  Al Nascatoarei de Dumnezeu: Pe tine, ceea ce ai mijlocit mintuirea neamului nostru, te laudam,  Nascatoare de Dumnezeu Fecioara; caci cu trupul cel luat de tine, Fiul tau  si Dumnezeul nostru, prin Cruce rabdind patima, ne-a izbavit pe noi din  stricaciune, ca un Iubitor de oameni.  Ipacoi: Spaimintind cu vederea, linistind cu graiurile, ingerul cel stralucitor  a zis mironositelor: Ce cautati pe Cel viu in mormint? Sculatu-S-a,  desertind mormintele. Cunoasteti pe Cel neschimbat, ca schimbator al  stricaciunii. Ziceti lui Dumnezeu: Cit sint de infricosatoare lucrurile Tale,  ca ai mintuit neamul omenesc.  Condacul:     Podobie: Fecioara astazi... Inviat-ai astazi dim mormint, Indurate, si pe noi ne-ai scos din portile mortilor. Astazi Adam dantuieste si Eva se bucura, si proorocii impreuna cu patriarhii lauda neincetat puterea cea dumnezeiasca a stapinirii Tale.
ceaslov