© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele ìnvierii
Condacul:  Nu va mai putea inca stapinia mortii cu puterea sa tina pe oameni,  ca Hristos S-a pogorit, sfarimind si stricind puterile ei. Legat este iadul.  Proorocii cu glas se bucura, zicind celor ce erau in credinta: Sosit-a  Mintuitorul! Iesiti credinciosilor, la inviere.  Glasul al 8-lea    Troparul:  Dintru inaltime Te-ai pogorit, Milostive, ingropare ai luat de trei zile,  ca sa ne izbavesti pe noi din patimi. Cela ce esti viata si invierea noastra,  Doamne, slava Tie.  Al Nascatoarei de Dumnezeu: Cela ce pentru noi Te-ai nascut din Fecioara, si rastignire ai rabdat,  Bunule, Care cu moartea pe moarte ai pradat, si invierea ai aratat ca un  Dumnezeu, nu trece cu vederea pe cei ce i-ai zidit cu mina Ta. Arata  iubirea Ta de oameni, Milostive, primeste pe Nascatoarea de Dumnezeu,  cate Te-a nascut si se roaga pentru noi, si mintuieste, Mintuitorule, pe  poporul cel deznajduit.  Ipacoi: Mironositele, stind inaintea mormintului Datatorului de viata, pe  Stapinul cel fara de moarte Il cautau intre cei morti; si bunele vestiri de  bucurie de la inger primind, Apostolilor au vestit ca a inviat Hristos  Dumnezeu, daruind lumii mare mila.       Condacul:  Inviind din mormint, pe cei morti i-ai ridicat si pe Adam l-ai inviat; Eva dantuieste intru invierea Ta, si marginile lumii praznuiesc intru scularea Ta cea din morti, mult Milostive.
ceaslov