© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele si condacele Triodului
In Duminica Stilpàrilor  Troparul, glasul 1: Invierea cea de obste... (de 3 ori)  Alt tropar, glasul al 4-lea: Slava... Si acum...   Ingropindu-ne impreuna cu tine, prin Botez, Hristoase Dumnezeul  nostru, vietii celei fara de moarte ne-am invrednicit cu invierea Ta si  cintind, strigam: Osana, Celui din inaltime, bine esti cuvintat, Cel ce vii  intru numele Domnului.  Ipacoi, glasul al 6-lea: Cu stilpari laudindu-L, mai inainte, cu lemne au prins mai pe urma pe  Hristos Dumnezeu, nemultumitorii iudei, iar noi cu credinta neschimbata  pururea laudindu-L, ca pe un facator de bine, totdeauna strigam catre  Dinsul: Bine esti cuvintat, Cel ce ai venit sa chemi pe Adam.  Condacul, glasul al 6-lea: Pe scaun, in cer, si pe minz, fiind purtat, Hristoase Dumnezeule,  lauda de la ingeri ai primit si cintare de la pruncii cei care strigau Tie:  Binecuvintat esti, Cel ce vii sa chemi pe Adam.  In Sfinta si Marea Luni, la Utrenie  Troparul, glasul al 8-lea: Iata Mirele vine in miezul moptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind, iar nevrednica este iarasi cea pe care o va afla lenevindu-se. Vezi dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreunezi, ca sa nu te dai mortii si afara de imparatie sa te incui, ci te desteapta strigind: Sfint, Sfint, Sfint esti, Dumnezeule, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.
ceaslov