© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele si condacele Triodului
Condacul, glasul al 8-lea: Podobie: Ca o pìrga a firii... Ca pe niste propovaduitori ai dreptei credinte si ìnfrìnatori ai  pagìnatatii, ai bucurat, Doamne, ceata purtatorilor de Dumnezeu, care au  luminat lumea. Pentru rugaciunile lor, ìn pace desavìrsita, pe cei ce Te  slavesc pe Tine si Te lauda pazeste-i, ca sa-Ti cìnte Tie: Aliluia.  Sa se stie:  In miercurea si vinerea din saptamìna brìnzei, dupa ceasul al noualea, se  manìnca brìnza si oua, pentru iacobiteni si mercurieni, dupa canonul celui ìntre  sfinti Parintelui nostru Nichifor, patriarhul Constantinopolului. In Duminica lasatului sec de brìnza    Troparul ìnvierii, al glasului de rìnd.   Condacul, glasul al 6-lea: Al ìntelepciunii Indreptatorule, si de stiinta Datatorule, al celor  neìntelepti Invatatorule si al saracilor Sprijinitorule, ìntareste si  ìntelepteste inima mea, Stapìne. Da-mi cuvìnt, Cuvinte al Tatalui, ca iata  buzele mele nu se opresc a striga catre Tine: Indurate, miluieste-ma pe  mine cel cazut.  In aceasta zi, la Vecernie, se cìnta prochimenul, glasul al 8-lea: Sa nu ìntorci fata Ta de la sluga Ta; cìnd ma necajesc, degrab ma  auzi; ia aminte spre sufletul meu si-l mìntuieste pe el.  Stih 1: Mìntuirea Ta, Dumnezeule, sa ma sprijineasca. Sa nu ìntorci fata Ta de la sluga Ta...  Stih 2: Sa vada saracii si sa se veseleasca. Sa nu ìntorci fata Ta de la sluga Ta...   Stih 3: Cautati pe Dumnezeu si va fi viu sufletul vostru.
ceaslov