© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Pavecernita mare
Si aceasta a Nascatoarei de Dumnezeu: Toata nadejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazeste-  ma sub acoperamintul tau.  Doamne miluieste (de 40 de ori). Cel ce in toata vremea si in tot ceasul...  Doamne miluieste (de 3 ori), Slava... Si acum... Ceea ce esti mai cinstita decit  heruvimii... Intru numele domnului... Preotul: dumnezeule, milostiveste-Te spre  noi... Iar fiecare stind putin zice intru sine rugaciunea Sfintului Efrem Sirul:  Doamne si Stapinul vietii mele..., asa cum s-a aratat la miezonoptica din toate  zilele. Apoi: Sfinte Dumnezeule... Preasfinta Treime... Tatal nostru... Ca a Ta  este imparatia... Doamne miluieste (de 12 ori). Si aceasta: Rugaciune de cerere catre Preasfinta de Dumnezeu Nascatoarea  Facere a lui Pavel Monahul din Mìnastirea Facatoarei de bine. Nepatata, neintinata, nestricata, fara prihana, curata Fecioara, a lui  Dumnezeu Mireasa; Stapìna, care pe Dumnezeu-Cuvintul cu oamenii, prin  preaslavita nasterea ta, L-ai unit si firea cea lepadata a neamului nostru  cu cele ceresti ai impreunat-o; ceea ce esti singura nadejdea celor fara de  nadejde si celor biruiti ajutatoare; gata folositoare celor ce alearga la  tine, si tuturor crestinilor scapare. Nu te scirbi de mine, cel pacatos si  intinat, care cu urite ginduri si cu cuvinte si cu fapte, pe mine de tot  netrebnic m-a facut, si prin lenea dulcetilor vietii cu voia rob m-am facut;   ci, ca ceea ce esti Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de  oameni, milostiveste-te spre mine, pacatosul si ìntinatul, si primeste  rugaciunea mea, ce se aduce tie din buze necurate; iar pe Fiul tau si  Stapìnul nostru si Domnul, cu indraznirea ta, ca o Maica, cuprinzind,  roaga-L sa-mi deschida si mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale  bunatatii Sale. Si trecind greselile mele cele nenumarate, sa ma intoarca  la pocainta si lucrator poruncilor Sale iscusit sa ma arate. Si fii linga mine  pururea ca o milostiva, milosirda si iubitoare de bine. 
ceaslov