© Ceaslov 2012
Ceaslovul (în grecește: Ωρολόγιον  horologion; în slavona veche: Часocлoвъ, chasoslov, ), sau Cartea Orelor, conține Acolouthia  a slujbelor din Ciclul Zilnic (grecește: akolouthies, κολουθίες) așa cum sunt ele slujite  în Bisericile Ortodoxà și Catolicà  Ràsàriteanà.
Acasa Acasa Diferite rugaciuni Diferite rugaciuni Acatiste-Paraclise Acatiste-Paraclise Canon de rugaciune Canon de rugaciune Rinduiala sfintei impartasiri Rinduiala sfintei impartasiri
Troparele si condacele penticostarului
morti, ca pe un om, pe Cel ce este intru lumina cea pururea fiitoare?  Vedeti giulgiurile cele de ingropare! Alergati si propovaduiti, ca S-a sculat  Domnul, omorind moartea, ca este Fiul lui Dumnezeu, Care mintuieste  neamul omenesc. Condacul, glasul al 8-lea: De Te-ai si pogorit in mormint, Cel ce esti fara de moarte, dar  puterea iadului ai zdrobit si ai inviat ca un biruitor, Hristoase Dumnezeule,  zicind femeilor mironosite: Bucurati-va, si Apostolilor Tai pace daruindu-  le, Cel ce ai dat celor cazuti inviere.       Si aceste tropare: In mormint cu trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in rai cu  tilharul si pe scaun ai fost, Hristoase, cu Tatal si cu Duhul, toate  umplindu-le, Cel ce esti necuprins.  Slava...  Ca un purtator de viata, ca un mai infrumusetat decit raiul cu  adevarat, si mai luminat decit orice camara imparateasca s-a aratat,  Hristoase, mormintul Tau, izvorul invierii noastre.  Si acum..., al Nascatoarei de Dumnezeu:  Ceea ce esti locas sfintit dumnezeiesc al Celui preainalt, bucura-te,  ca prin tine s-a dat bucuria, Nascatoare de Dumnezeu, celor ce striga:  Binecuvintata esti tu intre femei, Stapina, ceea ce esti cu totul fara  prihana. Doamne miluieste (de 40 de ori), Slava... Si acum... Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii... Intru numele Domnului binecuvinteaza, Parinte. Preotul: Pentru rugaciunile sfintilor parintilor nostri... Cintaretul: Amin. Hristos a inviat din morti... (de 3 ori), Slava... Si acum... Doamne miluieste (de 3 ori). Binecuvinteaza. Si otpustul Ceasului ìntìi.
ceaslov